Motverka arbetsplatsolyckor med en fallskyddsutbildning

Fallolyckor hör till de vanligaste arbetsplatsolyckorna, och också de dödligaste. Minimera riskerna genom att låta de anställda gå en fallskyddsutbildning.

Om du arbetar som chef är de anställdas säkerhet och hälsa ett av dina arbetsområden. Om du negligerar dina arbetsmiljöuppgifter och inte åtgärdar risker i arbetsmiljön kan du drabbas av konsekvenser såsom böter eller i värsta fall fängelse om någon råkar ut för en olycka. Är det en byggarbetsplats som du är chef över, är detta med säkerhet ännu viktigare. En byggarbetsplats kan vara potentiellt livsfarlig.

Arbetsplatsolyckor existerar inom alla branscher. Den arbetsplatsolycka som dominerar är fallolyckor och det är också den dödligaste arbetsplatsolyckan. Inom byggbranschen arbetar man ofta på höga höjder och på grund av detta är det där som de allra flesta fallolyckorna inträffar. För att minimera riskerna för fallolyckor på din arbetsplats kan du låta de anställda gå en fallskyddsutbildning.

Fallskyddsutbildning som kan genomföras på distans

Med det pressade tidsschemat som ofta råder inom byggbranschen kan det vara svårt att låta en utbildning ta hela dagar i anspråk. Men i stället för att prioritera bort en så viktig utbildning som en fallskyddsutbildning kan du låta dina anställda läsa in den på distans. De praktiska momenten kan med en sådan utbildning enkelt bokas in på er arbetsplats, vilket också förenklar genomförandet.

Fallskyddsutbildningar finns som en basutbildning och som en påbyggnadskurs. Påbyggnadskursen riktar sig främst till de som arbetar på tak. Efter att utbildningen slutförts ges ett utbildningsbevis som är giltigt i två år.

19 May 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.