Med relining slipper man stambytet i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som funderar på att byta rörstammarna? Med relining kan man renovera rörstammarna och spara både tid och pengar.

Tekniken har gått framåt och idag går det att renovera rörstammar genom relining. Då slipper man byta ut rören, slå sönder tätskikt och renovera badrum. Dessutom kan man bo kvar i fastigheten i Stockholm under tiden och slipper ordna med ersättningsbostad. Det finns alltså en hel del pengar att spara genom relining.

Med relining fodrar och gjuter man en ny insida på de gamla rörstammarna. Det gör att de blir som nya igen och man slipper läckage och fuktskador. Tekniken fungerar på alla typer av rör som exempelvis stuprör, dräneringsrör och ventilationsrör. Reliningens stora fördelar är att man slipper riva eller gräva, vilket sparar både tid och pengar.

Relining med rörfilmning

Relining fungerar både på stora flerfamiljshus, mindre villor, industrier och kommersiella fastigheter. Men för att tekniken ska fungera får rörstammarna inte vara i alltför dåligt skick eftersom rörinfodringen då inte kan fästa. Innan man utför en relining måste man därför undersöka rören invändigt genom rörfilmning.

Det finns företag i Stockholm som är specialiserade på relining och som undersöker rörstammarna kostnadsfritt i samband med att man ber om en offert. Det kan vara bra att ta in mer än ett kostnadsförslag för att jämföra priser och villkor mellan olika företag. Exempelvis så erbjuder vissa företag femtio års garanti på sin relining. Viktigt är också att reliningen dokumenteras genom rörfilmning om ett försäkringsärende skulle uppstå i framtiden.

3 Jun 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.