Med en geotekniker behöver du inte undra vad som finns under marken

Vart tog vägen vägen? Det är en fråga som du helst av allt inte vill ställa dig, speciellt inte när det är din egen väg. En geotekniker gör att du slipper.

Undrar du vad som finns under marken? Kanske har du inte funderat så mycket på det tidigare men nu när du ska bygga en väg börjar det nog plötsligt kännas väldigt viktigt. Det skulle ju inte vara första gången en byggnadskonstruktion plötsligt försvann efter ett oväder.

Allt inom geoteknik kan verka avancerat och det kan vara lätt att bortse från det när man bara vill komma igång med sin väg. Men det är ett grundläggande arbete som man absolut inte får fuska med, oavsett vad man ska bygga. Alla olika platser har sina förutsättningar som man måste ta hänsyn till.

En geotekniker vet hur vägen ska hålla

Geoteknik är vetenskapen om hur man ska bygga och anlägga på olika typer av jord och berg. En geotekniker kan inte bara ta reda på hur marken på platsen ser ut, utan vet också hur till exempel din väg ska förberedas och konstrueras för att hålla över lång tid.

Om du vill stilla din nyfikenhet över vad som finns under dina fötter, och kanske framför allt hur det påverkar den där vägen som du planerar att bygga, så gör du gott i att anlita en geotekniker som kan ta reda på allt detta åt dig. Din väg kommer att tacka dig.

6 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.