Maskinuthyrning - det lönsamma alternativet

Tigersåg, cementblandare, golvslip, betongformar och byggnadsställning. När du ska bygga hus eller renovera finns en lång rad verktyg och hjälpmedel som behövs för att jobbet ska bli gjort. Många av de här verktygen kommer du bara behöva en gång i livet. Om du till exempel ska gjuta en ny betongplatta behöver du säkert ett rutnät av armeringsjärn som ska klippas till på plats. Men när den stora armeringsmattan har klippts till med hjälp av en stor avbitartång så blir den tången lätt liggande.

Det samma gäller cementblandare och byggnadsställningar. De är helt ovärderliga i processen med bygget, men efteråt är det bara besvärligt att lagra så stora utrymmeskrävande saker.

Smart att hyra verktyg

Men det handlar inte bara om utrymme här. Det är helt enkelt smartare att hyra maskiner till ditt bygge än att köpa allt som behövs för att göra verklighet av dina byggdrömmar. Genom att hyra den där cementblandaren slipper du betala priset för en splitterny apparat. Hyr den istället för en mycket lägre kostnad.

Du kan alltid fråga runt bland olika byggföretag vad de tar för att hyra ut en maskin. Det tjänar du på i längden. Kan du hitta en byggfirma eller maskinuthyrare som är beredd att ge dig ett bra paketpris för flera olika maskiner så har du möjlighet att få till ett riktigt bra pris.

Det här är ingen svår kalkyl att göra. Räkna bara på vad fyra-fem maskiner kostar till nypris. Jämför den summan med motsvarande hyrpris och du kommer att se stor skillnad. Tänk då vilken skillnad det gör på alla maskiner som kommer att behövas under hela din byggprocess. Nu pratar vi pengar! Och alla som byggt nytt eller renoverat vet att det hela tiden gäller att jaga kostnader för att klara sin budget. Man ska ju ha råd att leva och bo också när man har byggt klart!

Säkra hyrprylar

En annan fördel med att hyra byggverktyg är att du inte behöver tänka på underhåll - de ska vara i bra skick. Ett företag som hyr ut maskiner står för försäkringen av maskinen och underhållet av den. Skulle en apparat som du hyr, säg en golvslip, inte fungera ska du så klart åka tillbaka med en gång och säga som det är för att få en ny fungerande maskin.

När det gäller byggnadsställningar tycker en del att det är dyrt att hyra. Men vad jämför du med då? En byggnadsställning är oumbärlig för den som ska arbeta med fasad eller tak. Ett viktigt verktyg för att den som jobbar, ska kunna arbeta säkert. Men också för att jobbet ska bli gjort. Det tar mycket lägre tid att snabbt måla en stor fasad med hjälp av en stege än om du kan röra dig på en ställning, både lodrätt och i sidled under målningen. Det ger mer flyt i arbetet och gör att jobbet går mycket enklare på kortare tid.

Oavsett om det är du, någon i familjen eller arbetskraft som du betalar för så vill man undvika olyckor till varje pris. När du hyr en byggnadsställning eller en skylift så ska den vara besiktigad och kontrollerad så att dess funktion är tillräckligt bra. Du ska inte behöva oroa dig för att ställningen rasar eller skyliften inte orkar hålla upp tyngden. Ställningen måste naturligtvis monteras på rätt sätt. Känner du dig osäker så betala för monteringen så är du på säkra sidan.

Hur du än vrider och vänder på saken så är det säkerhet du köper när du väljer att hyra en byggnadsställning. Den ska vara besiktigad och skydda den som arbetar. Mer än så kan du inte göra.

26 Aug 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.