Många fördelar med takplåt

Takplåt är ett material som finns i flera olika utföranden och kulörer. Men framförallt har tak av plåt lång livslängd och kräver endast lite underhåll.

Efter tegel är takplåt det material som har längst livslängd. Ett plåttak av bra kvalitet och som har reparerats och underhållits vid behov kan hålla i mellan femtio till sextio år. Men takplåt är även vackert och passar både äldre arkitektur och mer modern. Detta då det finns flera profiler och utföranden att välja mellan.

Den vanligaste är klassisk korrugerad takplåt men det finns även pannprofil, falstak och pannplåt. Likaså kan man välja mellan olika kulörer som exempelvis svart, rött och grönt. Det betyder att man kan få ett plåttak som liknar ett rött tegeltak men som väger lite och är snällt mot husets konstruktion.

Hur mycket kostar takplåt?

Vill man lägga takplåt på villataket eller hyresfastigheten kan det löna sig att själv köpa in materialet. I alla fall om man köper direkt från en tillverkare. Men det är viktigt att köpa takplåt av bra kvalitet och som klarar våra växlande årstider. Då kommer taket att hålla mycket längre och kräver inte heller lika mycket underhåll.

Priset på takplåt kan variera mellan olika företag och det kan gå att spara pengar genom att jämföra priser. Detta gör man enklast genom att ta in kostnadsfria offerter. Men man kan även använda sig av det verktyg som vissa företag har på sin hemsidor för att man själv snabbt ska kunna göra en kostnadsberäkning.

Läs mer kring takplåtar på denna sida: https://www.merasystem.se/ 

16 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.