Målare Norrköping - fördelar med proffs

Inget projekt behandlas lika styvmoderligt som ett måleri av privatpersoner. Att måla om sker med en klackspark: man täcker pliktskyldigt för golvet, köper färg och en roller och sedan sätter man igång. Genom denna naiva inställning får man också ett resultat som, i bästa fall, blir hyfsat. Väljer man en målare i Norrköping och betalar några kronor extra så får man ett perfekt resultat som håller sig bra mot tidens tand. Idag, med tanke på Rot-avdraget, så är det dessutom billigt att välja en målerifirma i Norrköping.

Felet många gör i samband med att man målar är att man vill bli klar. Det är givet, men vägen dit är också ganska lång och krävande. Minsta miss och minsta lilla genväg kommer att avspegla sig i det färdiga resultatet. Inte minst så kan man peka på en detalj som skiljer sig åt mellan hur en målare arbetar kontra en lekman. Grundjobbet. En målare lägger ner störst vikt på detta. Han planerar arbetet så att all utrustning och alla tillbehör finns på plats. Han täcker golvet, listerna och taket och han börjar med att spackla igen alla hål och alla ojämnheter. Därefter så slipar han och tvättar den yta som ska målas. Ser man detta procentuellt så kan så mycket som 80% läggas på detta. Resterande 20% lägger målaren på att måla.

Jämför man detta tillvägagångssätt med hur du som privatperson tar dig an ett målerijobb så ser det förmodligen ut precis tvärtom: du målar 80% av tiden och lägger ungefär 20% på att förbereda ytan. Det gör en enorm skillnad.

Måla utomhus? En målerifirma i Norrköping ger ett långsiktigt resultat

Inomhusmålning är en sak, utomhusmålning en helt annan. Dels så handlar det om en massa extrajobb där du exempelvis måste hyra ställningar och säkerhetsanordning - exempelvis linor vid takmålning - och dels så handlar det också om ett mer fysiskt krävande arbete. Utomhusmålning handlar också om mer än bara estetik. Du målar inte enbart din fasad för att den ska vara snyggare för ögat - du målar även för att skydda huset från regn, snö, is och sol.

Genom att anlita en målerifirma i Norrköping kan du öka livslängden på jobbet med upp till tio år. Räknar man detta i pengar så förstår också de flesta att det handlar om en ganska stor investering. I synnerhet med nämnda rot-avdrag i åtanke. Interiörmålning kan du klara hyfsat på egen hand - om du fokuserar på det trista grundjobbet - men just fasad- och takmålning gör du bäst i att ta hjälp.

22 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.