Målare Nacka - ta hjälp med sommarens projekt

Planerar du att måla om huset i Nacka i sommar? Helt rätt - men rådet är att du planerar om och tänker rätt. Med detta menar vi att du ska slå bort tanken på att måla om på egen hand och istället anlita en målare i Nacka för uppgiften. Det finns nämligen flera starka skäl till varför det är det absolut bästa alternativet.

Rent allmänt så tänker många privatpersoner fel gällande den lediga tid man har i form av semester under sommaren. Istället för att njuta av sol, bad och grillning så väljer man att klumpa ihop alla kanske och alla måsten i en påse. Vilket konkret innebär att man ska hinna slutföra alla projekt man drömmer om och har planerat för. Att exempelvis måla om fasaden till ett hus i Nacka. Det låter väl som en lämplig uppgift under semestern?

Fasadmålning kräver planering - välj en målare

Felet är att det tar lång tid att måla om en fasad och att det handlar om ett tungt förarbete där du först måste gå igenom och borsta/slipa hela fasaden innan du kan gå vidare med själva målningen. Och, för detta kommer du att behöva hyra exempelvis en ställning för att kunna arbeta säkert och effektivt.

Som ytterligare ett frågetecken så kommer även vädret att spela en roll i hur pass bra ditt måleri blir - och om det ens är möjligt att genomföra. Vill det sig riktigt illa så står du där och inser att halva semestern gått utan att du ens hunnit vila ut ens litegrann. Därför är rekommendationen att du anlitar en målare i Nacka.

Hållbara, snygga resultat av en målare i Nacka

Ser man till en fasadmålning och jämför en sådan med en målning av exempelvis en vägg inomhus så finns skillnader. Den senare är dels enklare att måla på egen hand sett till att vädret inte påverkar och att du heller inte behöver inta samma rigorösa hållning gällande säkerhet. Dessutom så finns viss mån för ett misslyckande också.

Ser man till en fasadmålning så handlar det om mer än bara utsmyckning och estetik: det handlar om att ge det underliggande materialet skydd mot regn, sol och snö också. Hållbarhet och långsiktiga resultat är ett av målen och för att nå det så bör man välja en professionell målare.

Skillnaden i livslängd mellan ett måleri av en lekman och en yrkesman kan ligga på mellan 5-10 år. Räknar man på den kostnaden så inser man snabbt att det handlar om en investering. I synnerhet då du kan använda Rot-avdraget då du anlitar en målare i Nacka. Använd semestern för vila!

29 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.