Målare förgyller Stockholm

Det är lätt att glömma bort att nästan varje målad och tapetserad yta i och på hus i Stockholm är gjorda av målare. Tänkvärt när det är dags för renovering.

Anna och Christer funderade på att renovera övernattningslägenheten i Stockholm. De letade efter en lucka där hantverkarna kunde få fritt spelrum vilket var lika med lediga dagar för dem. Lägenheten skulle målas om. Eventuellt skulle vardagsrummet ha tapet. Men som vanligt drog det med sig jobb man inte tänkte på, som exempelvis lister och dörrkarmar.

En tid hittades och målare i Stockholm bokades in för att göra jobbet. De båda hade åkt ner för att diskutera med en målare om vad som skulle göras. Mötet mynnade ut i att alla rum förutom vardagsrummet skulle målas. Där skulle istället en snygg tapet sättas upp.

Målare förnyade lägenhet i Stockholm

Målaren hade förstått deras tankar och visade färger som skulle passa. Till och med tapeten som var sammetsröd med svarta mönster hittade han åt dem.

När de inspekterade lägenheten efter renoveringen blev de förbluffade över jobbet. Sovrummet hade fått en fondvägg som gjorde rummet större. Köket var målat i en vit kulör som skapade en ren och modern känsla. Vardagsrummets tapeter fick dem båda att dra efter andan. Aldrig hade de trott att målaren skulle skapa precis den känsla de önskat.

Anna och Christer kunde inte ha varit nöjdare. De började redan spinna planer. Nästkommande helg skulle de bjuda in flera vänner på mingel för att visa upp den nya stilen.

10 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.