Magnifik målare i Mölndal

En målare i Mölndal mötte en annan, efter att en ung pojkes konstverk i familjelägenheten fick målas över av en professionell målerifirma från staden.

Det finns många kända konstnärer genom historien, vilka målat fantastiska verk som väcker vördnad många år efter att konstnärerna själva lämnat vår jord. Från Leonardo da Vinci och Rembrandt, till Pablo Picasso och Claude Monet. Sen finns det så klart otaliga andra mindre kända konstnärer och deras verk som kanske inte bevaras lika länge.

Vissa menar att artistisk talang är någonting du föds med. Andra är av åsikten att det är en skicklighet som lärs, medan ytterligare andra anser att sanningen ligger någonstans däremellan. Passion är någonting annat som troligtvis krävs för att bli en välkänd målare, och det var någonting en ung pojke i Mölndal hade i överflöd.

Möte mellan två målare

Inspirationen hade en dag fångat unga Markus från Mölndal, då han greppat sina färgkritor och påbörjat arbetet med en väggmålning. Problemet var bara att väggen i fråga var inomhus i familjens lägenhet. En bit in i arbetet upptäckte pojkens mamma Malin vad som pågick och fick ta sig an att göra någonting åt det.

Konstnärlig fallenhet är någonting som bör uppmuntras, men kanske inte med hemmets väggar som underlag. Konstverket fick inte heller leva kvar särskilt länge, då mamma Malin ringde upp en annan målare i Mölndal som fick komma och återställa väggen. Markus var inte glad över att hans konstverk målades över, men var mycket intresserad av att se hur en professionell målare arbetade.

2 Jul 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.