Lätta och tåliga aluminiumprofiler som står pall

Aluminiumprofiler har många användningsområden. Detta då aluminium är en lättmetall som samtidigt kan göras slitstark och tålig. Fundera på aluminiumprofiler för ditt nästa projekt.

Aluminium är ett fantastiskt material. Det är slitstarkt och lätt, och kan användas till så vitt skilda områden som både hockeyklubbor och flygplan. Detta gör att du kan bygga stabila stativ, skydd och fixturer som är enkla att flytta på, då materialet är så lätt. Sedan ska man komma ihåg att aluminium är en metall, så det medför att materialet är relativt slitstarkt. Man kan som sagt skapa flygplansskrov av aluminium. Visserligen skapar man dessa av flygplansaluminium som är en specialform, men den kommer fortfarande från samma familj av metall. Med aluminiumprofiler kan du göra lätta och smidiga konstruktioner som är ideala för dig som behöver arbeta snabbt med stativ av olika slag, och samtidigt ha möjligheten att vara ambulerande.

Olika aluminiumprofiler för olika ändamål

One size fits all är ett förlegat koncept. I dag förväntar vi oss produkter som ska passa vårt ändamål perfekt. Därför kan du hitta en mängd olika mått och utformningar på aluminiumprofiler, från de minsta till de största och grövsta. Vad du än behöver för aluminiumprofiler så kan du hitta dem, och du kommer garanterat bli nöjd med detta förstklassiga, tåliga och lätta material. Som en bonus är aluminium ett mycket hållbart material, och hållbarhet är något som är allt mer viktigt i vår cirkulära ekonomi, samt för miljön. Välj rätt aluminiumprofil till ditt projekt.

16 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.