Lagerhallar ger flexibilitet

Det sker ofta stora förändringar för företag inom byggbranschen. Plötsligt så får man ett uppdrag, det kommer i en större beställning eller också så behöver man minska lite av både material och utrustning. Det här kräver flexibilitet och framförallt så kräver det ett lager som erbjuder det. Av förklarliga skäl så kostar det ganska mycket pengar att hyra in sig någonstans varje gång man får ett större jobb och likväl så blir det ekonomisk ohållbart att säga upp avtalet varje gång man har lite mindre omsättning och färre uppdrag. Lager växer dessutom inte på träd och särskilt i våra större städer så är dessa utrymmen lite av en bristvara.

Etablera en kontakt med en uthyrare

Lösningen? Lagerhallar. Varje företag inom byggbranschen äger vetskapen om att lagerhallar finns att hyra, att de går att köpa – både nya och begagnade – och att man genom dessa kan bli ett företag som klarar av såväl upp- som nedgångar i sin produktion. Lagerhallar går att anpassa helt efter rådande tider – de går att bygga ut, de går att minska; de går att isolera inför vintern och de går att både höja och sänka. Dessutom så är de säkra sett till inbrottsrisken.

I många fall så ingår även en service om man hyr en lagerhall och denna brukar primärt sträcka sig till portarna som är den del som tar mest stryk. Även butiker har börjat se fördelarna med denna lösning där man slipper binda en massa kapital i form av ett externt och kostsamt lager.

Ska man hårdra det hela så är ett gott råd till alla företag därute som befinner sig i lindan av sin karriär: se till att etablera en god kontakt med en uthyrare av lagerhallar. Ni vet aldrig när tiderna förändras och byggbranschen är – på gott och ont – en bransch där upp- och nedgångar är en del av vardagen.

Fördelar med en lagerhall

Om vi snabbt radar upp några fördelar med att hyra – eller köpa – en lagerhall så är följande de mest utmärkande:

  • Oavsett hur dina behov ser ut så går det att anpassa lagerhallen efter dessa. Behöver du mer höjd, behöver du extra isolering eller är du kanske i behov av ett mindre utrymme? Kan det vara så att du fått ett uppdrag i en annan ort och behöver utrymme i anslutning till det projektet? Inga problem.
  • Lätt att montera: monteringen tar kort tid och konstruktionen är trots det extremt stabil.
  • Din logotyp? Den går naturligtvis att trycka på duken. Visa upp ditt företag för omvärlden!
  • Isolerade och inbrottsäkra. Du behöver inte känna någon oro över att utrusning, maskiner eller material förstörs eller försvinner. Lagerhallar är tåliga, de är isolerade och de är säkrade för det ovälkomna besöket.

Mer om lagerhallar: http://www.lagerhallar.nu/.

8 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.