Kostnad för material när man ska bygga hus

Innan det är dags att börja bygga hus är det bra att ta reda på kostnaden för material. På det viset kommer det inte att dyka upp några överraskningar som sätter käppar i hjulet för bygget.

IDet nygifta paret Andersson var i startgroparna för ett husprojekt. Båda var exalterade och ville inget annat än att sätta igång med detsamma. Lyckligtvis fanns det människor i deras omgivning som visste bättre och hindrade denna möjliga katastrof.

ITill sist insåg de att deras taffliga uträkningar inte alls skulle komma i närheten av sanningen och lovade ge den föreslagna idén en chans.

Beräknade kostnader för material att bygga hus med

IFörslaget de fått var att genom en hemsida beräkna kostnad för material när man ska bygga hus. “Varför inte?” tänkte de, och satte igång. Genom detta såg de flera saker som de missat att ta med i sina beräkningar. Kostnader som skulle göra stor skillnad. Det var dags att börja ändra på vissa produkter för att få ner kostnaderna en del, för trots att de skulle använda ROT-avdrag skulle det bli dyrt.

ITill slut hade de ändrat och justerat de flesta detaljerna i den gamla kalkylen. De som förr hade varit tveksamma till projektet tittade återigen över siffrorna. Nu nickade dessa nöjt och sa att detta såg betydligt mer verklighetsförankrat ut än den första kalkylen.

IParet fick sina föräldrars godkännande att sätta igång. Inte för att de behövde det, men visst kändes det tryggt att föräldrarna tyckte kalkylen såg bra ut. Då blev lyckan större.

10 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.