Komplett fönsterrenovering i Uppsala

Att byta ut fönster mot nya är inte alltid den bästa lösningen. I stället kan en fönsterrenovering vara mer lönsam. Här kommer några tips för er i Uppsala.

Mycket av husets värme försvinner ut genom dåliga fönster. Men ett fönsterbyte är inte alltid den bästa lösningen. Har man gamla fönster av bra virke är rekommendationen att i stället renovera dem. Detta eftersom det kostar mycket mer att byta ut fönster och det är heller inte särskilt miljövänligt.

Vill man ha fönster som är mer energisnåla kan man i stället låta montera ett energiglas på insidan av fönsterbågen. Det är betydligt billigare än att byta ut fönster. Att behålla vackra gamla originalfönster gör också att fastighetens värde bibehålls. Men det är tyvärr inte inte alla fönster som går att renovera. Fönster där underhållet är eftersatt eller som är av sämre virke kan behöva bytas ut.

Ibland är fönsterrenovering inte det bästa

För att fönsterrenovering ska vara möjligt och lönsamt ska fönstren vara av bra virke. Förr i tiden tillverkade man fönster av det allra bästa virket. Men under sextio- och sjuttiotalets slit- och slängperiod började man i stället masstillverka fönster av sämre virke. Har man fönster från denna period kan ett fönsterbyte vara det bästa.

Är man osäker på om man ska byta eller renovera sina fönster kan man rådfråga en fönsterrenoverare i Uppsala. Ett seriöst företag erbjuder alltid en kostnadsfri besiktning och lämnar därefter förslag på lämpliga åtgärder tillsammans med en offert. Men tänk på att priserna kan variera mellan olika företag och att det därför kan löna sig att ta in flera offerter.

Ta del av mer information om fönsterrenovering hos fönsterrenoveringuppsala.se

24 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.