Kolla marken med geoteknisk undersökning

Du låter proffs göra en geoteknisk undersökning av marken innan du börjar bygga, helt enkelt för att veta att bygget blir stabilt. Välj en plats för huset där det är rätt markförhållanden.

Att bygga på steniga klippor eller på lösa sanddyner är det väl ingen som gör, tänker du, men ibland kan man bli helt förhäxad av ett vackert och naturskönt läge. Där vill jag ha mitt hus, och där kommer jag att trivas. För att kunna bygga säkert, måste man alltid kolla upp markens beskaffenhet allra först. Är det för löst eller för hårt underlag ställer det till bekymmer. Anlita en professionell firma som gör en ordentlig geoteknisk undersökning där du tänker placera ditt drömslott. I många fall får det stanna vid en dröm, för säkerhets skull.

Ett stort ansvar att bygga

Det medför ett stort ansvar att bygga ett säkert och stabilt hus. Det kostar också väldigt mycket pengar. Även om man vill ha ett spektakulärt ställe att bo på, får förnuftet avgöra. Det resultat du får fram av den geotekniska undersökningen väger tyngst. Ska du bygga ansvarsfullt måste det vara grönt ljus från en markexpert.

Ett bygge kan föra mycket med sig. Du måste också veta att marken är fri från miljögifter om du ska bygga ett bostadshus. Har du några misstankar eller betänkligheter, så anlita experterna även för att göra en miljöteknisk undersökning. Behöver man schakta bort förorenad jord och fylla på med jord som är fräsch och giftfri, är det också en del av bygget.

30 Oct 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.