Kan man hyra container?

För den som exempelvis behöver förvaring under en period är det onödigt att köpa en container. Nu kan man hyra container och lämna tillbaka den när man är klar.

Jannes byggföretag hade blivit inhyrt av ett större bolag för att göra en del av arbetet på några nya hyreshus. Jobbet låg ganska långt från deras vanliga arbetsområde och Janne var tvungen att tänka över logistiken. Personalen skulle få bo på orten under tiden arbetet pågick, vilket innebar att alla verktyg och maskiner inte kunde tas till firman för förvaring över natt.

Efter att ha funderat ett tag bestämde han sig för att det enklaste vore att köpa en container. Då kunde de förvara allt i den. Containern skulle med all säkerhet också komma till användning vid ett senare tillfälle och kunde förvaras på firmans tomt i mellantiden. Nöjd med sitt beslut kontaktade han ett företag i trakten.

Hyra container för tillfälliga behov

Företaget hade flera olika sorters containrar och Janne förklarade för företaget vad han var ute efter. Säljaren frågade fundersamt om han inte hellre skulle vilja hyra container bara för jobbet, då de också erbjöd uthyrning av containrar. Sedan kunde han lämna tillbaka den igen. Janne såg tydligen förvånad ut, så säljaren förklarade att det var ett vanligt förfarande.

Det här blev till och med bättre än Janne hoppats på. Efter att de talat en stund lovade uthyraren att skicka Janne en offert, vilket han gjorde. Det här var nog det smartaste han varit med om i branschen, tänkte Janne. Nu behövde han inte lägga ut pengar i onödan. Den här tjänsten skulle han med säkerhet använda sig av fler gånger.

4 Dec 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.