Jo – du måste faktiskt slipa betonggolv

Slipa betonggolv är inte det lättaste. Men det behöver göras med jämna mellanrum, även om man skulle kunna tro att ett så hårt golv är underhållsfritt.

Hör du till dem som lade in ett betonggolv i garaget i tron om att det skulle vara helt underhållsfritt? Om det har gått ett antal år sedan golvet lades in, har du sannolikt upptäckt att så inte riktigt var fallet. Även ett betonggolv behöver lite kärlek och omsorg. Eller i alla fall en rejäl slipning då och då.

Det är däremot inte så enkelt att slipa ett betonggolv på egen hand. Till skillnad från till exempel ett trägolv är betong ett mycket hårt material, och det krävs speciella maskiner för att göra någon skillnad på golvet. Det rekommenderas att anlita en extern firma för slipning av betonggolv. Detta är generellt det mest tidseffektiva och därför också billigaste alternativet. Tänk på att du bör räkna på din egen förlorade arbetstid när du tittar på priset för golvslipning och andra liknande tjänster.

Hur mycket kostar det att slipa betonggolv – jämför priser

Det finns flera företag som erbjuder sig att slipa betonggolv i Göteborg. Du som hyr in tjänsten för första gången kan alltså roa dig med att ta in offerter och jämföra priser. Det går att komma ned rejält i pris genom att göra ett smart val angående vilken firma du anlitar.

Se till att mäta golvets yta noggrant innan du begär in offerter. Du kan också fotografera golvet och visa för företagen i fråga. Ofta behöver de information om hur stort golvet är och i vilket skick det är i för att kunna ge en rättvisande offert.

4 Aug 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.