Isoleringen är bostadens ytterrock i Uppsala

Varför är det viktigt med isolering i Uppsala? Och hur ska du tänka när du ska planera för den rätta isoleringen för dig och ditt hus? Isolering är ett ämne som du kanske gärna överlåter åt andra.

Om du fryser så tar du säkert på dig en varm tröja eller jacka. Precis så är det också med isoleringen i ett hus, fast isoleringen i detta fall sitter inuti väggarna och inte utanpå. Effekten blir dock densamma, för om du inte har en tillräcklig isolering i väggar, golv och tak så kommer du själv få packa på dig varma kläder. Även om du sitter i din egen soffa. Det kan till och med bli en kyla som inte är bra för ditt hus, eller för dig. Och istället för en bra isolering i Uppsala så får du höjda värmekostnader som kommer att bli långt större än vad din ökade isolering hade kostat.

Planera för rätt isolering

Vad är rätt isolering för ditt hus? Förutom att det finns en mängd olika typer av isolering så är det viktigaste att du väljer en isolering som är tillräckligt tjock för att du och ditt hus ska må bra. Dessutom ska det vara en isolering som gör att du håller värmekostnaderna nere. Om du är osäker så kan du prata med någon som jobbar med isolering, eller så kan du göra en enkel sökning för att hitta riktlinjer för isoleringen i ditt område. Tjockleken på isoleringen varierar efter din bostadsort.

25 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.