Installera bergvärme i Stockholm

En uppvärmningsmöjlighet som är på framsteg i Stockholm är bergvärme. Det är en värmekälla som med tiden kan sänka uppvärmningskostnader i villor drastiskt.

Varma sommardagar är det inget behov av att ha värmen på i en villa i Stockholm. Det är till och med så att man kanske vill ha en fläkt igång, så att man kan sänka värmen. Men faktum är att mycket av den värmen, som man upplever på sommaren, fortfarande går att ta del av under kalla månader.

En av dessa värmekällor, som finns hela året, är bergvärme. Det är värmen som finns i berggrunden och som man normalt inte tänker på. Men genom att plocka upp värmen från berggrunden kan man byta ut direktverkande el mot en värmekälla som är gratis. Något som fler och fler villaägare satsar på.

Bergvärme för villor i Stockholm

Som värmekälla är bergvärmen ganska ung. När man började dra nytta av värmen i marken så var det just markvärme som man började med. En värmekälla som påminner om bergvärmen men där man istället för att borra nedåt lade ut långa slingor i marken. Något som tog mycket plats och som dessutom var riskabelt om man ville gräva i sin trädgård framöver.

Med bergvärme i Stockholm får man en installation som tar mycket liten plats i anspråk. Det gör att även bostadsägare med mindre trädgårdar kan satsa på att sänka sina värmekostnader på detta sätt. Det finns även de som väljer att gå ihop som grannar eller bostadsrättsföreningar, för att sänka sina uppvärmningskostnader på detta vis.

9 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.