Innan fukten tar sig in

Fukt har en otrolig förmåga att leta sig in. I många hus ser man i källaren hur fukten försöker ta sig in. Med hjälp av en dränering kan man i förebyggande syfte hålla fukten borta från byggnaden.

Hur vet man när man behöver en dränering? Man kan i vissa fall själv upptäcka fukt nere i källaren. Till exempel kan det synas om det kommit fukt på väggarna och man möts ofta av en unken lukt. Är man osäker kan man också mäta fukten med en fuktmätare och se vad den visar. Fukt i hemmet är en väldigt ovälkommen gäst, den kan sprida sig längs väggarna och till sist bilda mögel. De flesta vet att det inte är bra att vistas i miljöer med mögel. Om man har fått in fukt i hemmet behöver man snabbt göra något åt det. Man får ta hjälp av ett proffsigt företag som är experter inom området, det finns många företag som erbjuder dränering i Göteborg.

I förebyggande syfte

Man kan också utföra en dränering i förebyggande syfte. Det gör man med hjälp av en grävmaskin som frilägger grunden. För att göra detta behöver man hjälp av professionella företag eftersom det krävs maskiner och verktyg och kunskap om hur det görs på rätt sätt. När man anlitar ett företag har man rätt till ROT-avdrag. Avdraget ger upp till 50 000 kronor på 30% av arbetet, det kan dock endast användas för arbetet och inte materialkostnaden. När en dränering utförts behöver man inte tänka på det de närmsta 30 åren.

14 Feb 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.