Ibland måste man riva ner när man bygger upp

Ska du bygga något i Stockholm? Det finns närmare 4.500 hantverkare (åtminstone) som du kan anlita för det bygget. Ska du renovera, eller ska du bygga ett helt nytt hus? Det är bra att anltia lite olika hantverkare för de olika byggena. Du kommer att behöva en viss typ av hantverkare om du ska bygga ett helt nytt hus, eller om du bara ska renovera ett rum eller en del av huset. Ett helt nytt hus kräver en hantverkare som har resurser. Den hantverkaren behöver en hel personalstyrka att ta till om ett helt hus ska uppföras. Det behövs knappast om endast en vägg ska rivas ner eller byggas upp.

Äldre hus har ofta många väggar

Om man har ett äldre hus som ska renoveras, kan man behöva riva ner både väggar och tak om man vill renovera det. Många äldre hus är byggda med flera, men mindre rum. Ofta byggde man rum med väggar och dörr till alla rum. Numera vill man inte ha de små och instängda rummen med dörrar. I stället vill man hellre ha en öppen lösning, och inga väggar och dörrar mellan vardagsrum och kök och heller inga dörrar. När man ska ta bort väggar och dörrar, kan man inte bara lämna det utan att göra något med innertaket. Tvärtom. Man måste även riva ner innertaket om man väljer att riva väggarna och river bort dörrar. Så ska man göra om ett äldre hus, från många små rum och ha en öppen planlösning inomhus, bör man riva ut hela väggar och innertak. Är det då ett stort hus med många mindre rum, blir det många väggar och dörrar och innertak att riva ut.

Snyggt med öppna planlösningar

Är det många rum och man kanske vill göra om hela nederdelen av ett äldre hus till en våning med öppen planlösning, kan det bli många väggar som man måste riva ner innan man kan gå vidare och renovera resten av nedervåningen. Det blir ofta mycket snyggt att riva ner väggarna och göra hela första våningen helt utan väggar och dörrar. Man får en rymd också om man river innertaket och kan höja taket. Då får man både höjd och rymd när man tar bort väggar och tak. Anlita de bästa hantverkarna för rivningen innan du bestämmer dig för hantverkare till renoveringen av huset. Då är det bra att anlita hantverkare som ser till att skydda resten av arbetsplatsen, det vill säga ditt hem, om du bor i huset. Läs mer här om hantverkare som har renoveringsfirma i Stockholm: https://www.rivningsfirmastockholm.se.

11 May 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.