Hur ofta ska man utföra en takbesiktning i Stockholm?

För att slippa ett tak som läcker och fuktskador gäller det att ha koll på takets skick. Men hur ofta behöver man egentligen gör en takbesiktning i Stockholm?

Taket exponeras hela tiden för olika typer av väder, vilket sliter på det. Det är inte bara snö, regn och blåst som gör att taket åldras utan även solen sliter hårt. För att taket ändå ska hålla något sånär länge måste man reparera och underhålla det regelbundet. Därför gäller det att besiktiga taket så att man upptäcker slitage och fel i ett tidigt skede.

Genom att regelbundet låta besiktiga taket hittar man snabbt det som behöver åtgärdas och kan då ofta undvika de riktigt stora reparationerna. Helst ska man utföra en takbesiktning två gånger om året. Man kan ofta klara besiktningen själv men ibland kan det också vara bra att anlita ett proffs för att säkerställa att man inte har missat något.

Så går en takbesiktning till

Vid en takbesiktning undersöker man taket och letar efter slitage för att se om det behöver lagas eller underhållas. Det är inte bara utsidan som ska kontrolleras utan man måste också ta en titt uppe på vinden. Regnar det in brukar man kunna se eller känna detta. Men man kan också ofta lukta sig till en fuktskada.

Anlitar man ett företag som är specialiserade på takbesiktning i Stockholm får man förutom underhåll och reparationer också veta när det är dags att lägga om och byta taket. Man kan också låta utföra en professionell takbesiktning efter att taket lagts om. Detta för att säkerställa att takläggningen utförts korrekt. Låt detta företag besikta ditt tak: takbesiktningstockholm.nu

16 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.