Hur många stängsel finns det i världen?

På frågan hur många stängsel det finns i världen torde det inte finnas något svar såvida ingen åkt runt och räknat. Däremot kan man göra en uppskattning.

Ett stängsel kan se ut på flera sätt. Anledningen är att de flesta stängsel är anpassade efter vilket syfte det finns med att sätta upp ett stängsel överhuvudtaget. Viltstängsel, förskolestängsel, fabrikers stängsel och stängsel vid ett bygge ser alla olika ut. I sak har de dock samma funktion.

Ett stängsel är till för att hålla djur och människor borta. Antingen vill man att de ska vara utanför, eller innanför, stängslet. När det gäller viltstängsel brukar dessa sättas upp på de platser där de vilda djuren har för vana att korsa farliga vägar med snabb trafik och på så sätt riskerar att förolyckas.

Stängsel högt och lågt

En del stängsel äv låga och kanske bara sitter på plats för att utgöra en avgränsning medan andra är höga som bara den för att ingen ska ta sig vare sig ut eller in. Det finns de stängsel som har taggtråd virade högst upp för att ytterligare försvåra för en inkräktare att ta sig in. Eller förhindra att någon flyr.

Ett stängsel kan vara något du virar runt ett par pelare eller nedslagna plintar, för att skapa ett lite större utrymme för din hund eller dina höns att vistas på. Det ger dem mer yta att röra sig över utan att de försvinner eller springer bort. En slags frihet inom ett begränsat område. Mer information kring stängsel hittar du på denna sida: stängselservice.nu

9 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.