Hopp och lek men även fordon

En trygg yta både för hopp och lek och för tyngre fordon och som klarar Sveriges klimatförändringar. Då behöver du experter som kan analysera dina markförhållanden och skapa rätt yta för dig.

Att asfaltera ett bostadsområde eller sin egen uppfart är ett utmärkt val. Få markbeläggningar är så smidiga och hållbara som just asfalt. Se dock till att anlita en erfaren och skicklig entreprenör som gör ett bra underarbete så att hållbarheten blir hög. Beroende på vilken yta du behöver och vad som ska trafikera eller förvaras på ytan så behövs olika blandningar i din asfalt. När du anlitar proffs så vet de till exempel vilka blandningar som behövs om asfalten behöver tåla ovanligt tung belastning, olja eller dylikt. Ta kontakt med ett par entreprenörer och be om en offert. Bäst är alltid att kontakta de som du blivit tipsad om av vänner och bekanta eller kanske genom ett jobb. Vilka entreprenörer som finns i din kommun kan du ta reda på via kommunen eller genom att googla.

För- och underarbete på plats

Den entreprenör du anlitar för att lägga ny asfalt behöver komma ut på plats och bedöma vilken mängd av material som behövs samt vilket underarbete de behöver göra för att skapa en bra och hållbar yta. De behöver även undersöka om någon typ av rör eller ledningar är dragna under marken där asfalten ska läggas. Om så inte är fallet så är första steget att schakta bort den markyta som annars kan orsaka sprickbildningar i asfalten. Det är nämligen så att vanligt naturmaterial - jord och dylikt - är känsligare för klimatförändringar och därför behöver ersättas i underarbetet.

Inte bara ett lager asfalt

Under asfalten genomförs alltså ett gediget och välplanerat förarbete. När ytan av naturmaterial är bortforslad läggs ett materialavskiljande lager såsom en geotextil, på vilken entreprenören därefter lägger ett förstärkande lager. Tjocklek och material avgörs av de förhållanden som råder på platsen. Med ett väl utfört förarbete där underlaget blir noggrant uppmätt, packas plant och tätt kan du lita på att asfalten kommer ligga jämn och fin och vara tålig under en väldigt lång tid. En garageuppfart eller tomtmark utsätts sällan för samma tunga belastning som våra stora europavägar, men se ändå till att anlita riktigt professionella entreprenörer som kan allt om asfalt och är flexibla i sitt arbetssätt. Du vill vara mer än nöjd med den nya asfalten du valt att införskaffa. Ny asfalt - högre livskvalitet!

27 May 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.