Hjälp med taksäkerhet i Stockholm

Som fastighetsägare är man ansvarig för att alla som vistas på ditt tak kan göra detta på ett säkert sätt. Här är några tips om taksäkerhet i Stockholm.

Snö får inte ligga kvar på tak någon längre tid då detta kan skada taket. Men snö och is som lossnar från tak kan också skada människor på marken runt fastigheten. Som husägare och fastighetsägare är man ansvarig för säkerheten runt fastigheten men också på själva taket.

Takmålaren, snöskottaren, sotaren och alla andra som kan vistas på taket och utföra olika sorters arbeten måste kunna göra det säkert utan att riskera att ramla ner. Med hjälp av olika säkerhetsanordningar som är anpassade efter hur taket ser ut kan man bygga upp en bra taksäkerhet. Skyddsräcken, nockräcke, glidskydd och ankarpunkt är bara några av de säkerhetsanordningar som finns.

Företag specialiserade på takläggning och taksäkerhet

Vill man se över och förbättra taksäkerheten ska man ta hjälp av ett företag i Stockholm som är specialiserade på detta. De flesta firmor erbjuder kostnadsfria offerter och det kan vara en god idé att ta in flera stycken för att jämföra priser. Men också för att se om de olika företagens bedömningar om hur taksäkerheten kan förbättras stämmer överens.

Planerar man att lägga om taket kan det vara en god idé att samtidigt se över taksäkerheten. Det finns företag som både erbjuder takläggning och taksäkerhet, men vissa företag erbjuder även andra tjänster som snöskottning och underhåll av tak som exempelvis takskottning och tvätt- och takmålning.

Mer om takläggning kan du läsa på denna sida: taksäkerhetstockholm.nu

9 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.