Har du funderat på växthus?

Det är så populärt med växthus. För den som är intresserad av odlingar, är ett växthus bland det bästa som man kan skaffa sig. Ett växthus är som växternas kuvös, allt går snabbare med ett växthus, om man vill att odlingarna ska få en skjuts i sin växtlighet. Har man intresse av att odla känsligare plantor, är det ett växthus som kan möjliggöra sådana odlingar. Var ska man placera ett växthus? Beroende på hur det egna huset ser ut, hur tomten ser ut och vilka behov som man har, är en placering av växthuset passande på olika ställen. Vill man ha närhet till växthuset, och kanske odlar egna kökskryddor, kanske man vill placera det nära det egna köket. Har man växthuset för blomsterodlingar, kanske man vill ha växthuset nära rabatterna, eller nära altanen.

Inglasning av altan

Vill man vistas mycket på sin altan, och förlänga den möjligheten kan man alltid göra en inglasning av den egna altanen. Det brukar ofta göra altanerna mer som ett uterum, än som en altan. Med en inglasning av altanen får man större ytor att vistas på. Du slipper ta in och ut utemöblerna, med en inglasning av altanen, kan de stå ute året runt. Du slipper ta in mattor, dukar och filtar. Med inglasningen skyddas textilierna och utemöblerna. När man väljer att glasa in altanen kan man välja mellan kanalplast i olika färger, eller utan kanalplast om man inte vill ha några synliga skarvar. Då skaffar man en inglasning, med hela skivor av glas. Med en inglasning bygger man dessutom ett tak över altanen. Taket skyddar då altanen från att snöa in på vintrarna.

Balkonginglasning populärt

Vill man ha en balkonginglasning, fungerar det på samma sätt som med en altaninglasning. De öppna delarna på balkongen får då fönster, som antingen har kanalplast i olika färger, eller så vill man inte ha en kanalplast och får då enbart fönsterglas på hela balkongen. Vill man även ha insynsskydd för balkongräcket kan man även det. Dessutom bygger man ett tak över balkongen, vilket, på samma sätt som med inglasningen av altanen, gör balkongen till ettt uterum och förlänger möjligheten till utevistelse för de boende.

Hitta hantverkare till balkonginglasning

De flesta hantverkare som arbetar med balkonginglasning, bygger även både växthus, gör altaninglasningar, uterum och allt som har med fönster att göra. Vill du ha tag i en sådan firma, kan du alltid googla "balkonginglasning" och sedan den ort där du bor, eller läser vidare på denna länk: https://www.balkonginglasning.nu.

30 Sep 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.