Handen är som en lyftkrok

Krokar är en fantastisk uppfinning som går att använda till så mycket. Du hänger säkert upp din jacka på en krok när du kommer hem. Och med en lyftkrok kan du lätt lyfta och frakta gods.

Om du tittar på hur en lyftkrok används så kan det vara lätt att associera det till hur din hand fungerar, när du exempelvis ska bära hem matkassarna från affären. Då tar du din hand om kassens bärremmar och låser handen så att kassen sitter kvar, när du börjar gå. Lite så fungerar även en lyftkrok. Fast istället för fingrar som låser fast bärremmar så använder man sig av ett låssystem. Ett system som är så pass säkert att det inte kan gå upp på grund av tryck från bärremmarna.

Men vad ska du använda din lyftkrok till då? Troligen inte till matkassar. Men det kan vara i stort sett allt som du behöver lyfta på ditt arbete, eller i ditt hem. För det finns många som trivs med att vara så pass välutrustade i sina garage att man har monterat en lyftkrok.

För alla slags lyft

Det du ska fästa i en lyftkrok är remmar av något slag. Du kan fästa själva kroken i en kran eller på en truck, för det finns en slags anordning där du kan fästa en krok på ett par gafflar. Det är ett mer säkert sätt att frakta något med remmar, än att dra dem runt gafflarna, som kan vara ganska vassa.

20 Jul 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.