Gör en asbestsanering fortast möjligt

Asbest är mineral som tidigare har använts som byggmaterial. Sedan upptäckte man att fibrerna är mycket skadliga för lungorna, och hus med asbest måstes saneras av speciella fackmän.

Asbest är egentligen en grupp av mineral, och man trodde tidigare att det var ett perfekt byggmaterial. Men att handskas med asbest är mycket farligt. De små fibrerna flyger runt i luften och sjunker så långsamt till marken att man lätt kan andas in dem utan att ens märka det. De ger svåra lungskador och det är i praktiken mycket hälsofarligt att ha asbest i sitt hus. Därför är asbestsanering en vanlig åtgärd, både i Västerås och i hela övriga Sverige.

Att få en renare inandningsluft

Vi är så aktsamma om miljön, och det gäller också vår hemmiljö. Vi kollar ventilationen så att det inte smyger sig in smuts och bakterier i fläktrören, och vi kollar radon i väggarna. Man vill ha en så ren inandningsluft som möjligt. Asbest är också ett sådant material man vill ha bort. Vet man om att det finns, är det lika bra att bli av med det fortast möjligt.

Kanske har du haft huset länge utan att veta hur farligt asbest är, eller så har du precis ärvt eller köpt ett hus som nu behöver saneras. Anlita en firma för professionell asbestsanering, för de har riktiga rutiner för det och nödvändig skyddsutrustning. Det är farligt att försöka riva i materialet själv, för fibrerna åker ner i lungorna. Du höjer husets värde när du genomför bra åtgärder.

19 Oct 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.