Golvslipning Stockholm - anlita rätt företag

Funderar du på att slipa golven i din bostad i Stockholm? Redan där har du tagit ett stort steg mot ett bra beslut. En golvslipning i Stockholm ger enormt många fördelar jämfört med att exempelvis riva ut golvet och lägga in ett nytt. Dels så är en golvslipning betydligt billigare och dels så ger en sådan även - i de allra flesta fall - ett bättre resultat.

Ett trägolv behöver tid innan det hittar sig själv. Trä är ett material som lever och som rör på sig som en följd av skiftningar i fukt och temperatur. Lägger man in ett nytt golv så tar man en risk i att golvet kan spricka, få bubblor eller att sjöar bildas. Ett äldre golv har växt klart, det har satt sig och det har utvecklat en egen personlighet och patina. Att det är slitet, nött och ser allmänt smutsigt ut handlar enbart om det översta lagret. Genom en golvslipning i Stockholm tar man bort detta och då träder skönheten fram igen - och förstärks ytterligare av den ytbehandling som appliceras.

Välj professionell golvslipning

Viktigt är emellertid att man tar hjälp med en golvslipning. Det handlar om ett precisionsjobb där man har ganska små marginaler i att göra fel. Ett misstag kan bli kostsamt och leda till att man inte kan slipa vidare - man blir då istället tvungen att investera i ett nytt golv. Professionell golvslipning i Stockholm är att föredra och då man numera även kan använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala arbetskostnaden så finns även ekonomiska incitament till varför du bör ta hjälp.

Tänk dock på att det finns en stor skillnad mellan olika utförare också. Ta in offerter och ställ dessa mot varandra. Viktigt är att företaget besöker dig och ser om golvet överhuvudtaget är möjligt att slipa. Vissa golv som exempelvis slipats flera gånger kan vara för tunna för att slipa ytterligare en gång.

Dammfri golvslipning i Stockholm

En annan viktig detalj är att se över exempelvis garantier på jobbet samt om företaget kan erbjuda en dammfri slipning. Det senare innebär att man måste ha en uppdaterad maskinpark. Äldre slipmaskiner kan inte, på samma sätt som moderna, suga upp dammet direkt.

För dig som beställare så är en dammfri golvslipning definitivt att föredra då en sådan minimerar din egna ansträngning. En annan viktig detalj i att hitta rätt företag handlar om referenser. Var har man tidigare jobbat och hur pass nöjda kunder har man skaffat sig genom åren? Se till att få nummer och se till att ringa några av dessa. Kolla även med exempelvis ARN om det finns någon anmärkning där. En golvslipning är ett prisvärt och effektivt sätt att förändra hela intrycket av en bostad, men för att det ska bli det resultat man eftersträvar så måste man också ta sig tiden att hitta rätt företag.

27 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.