Golvslipning inför nästa dans på Kungsholmen

Ett bra golv är nödvändigt när det kommer till dans. Därför kan golvslipning och ett bra lack behövas ibland. Golvet ska hålla för många danser på Kungsholmen.

Den gamla dansbanan hade ett trägolv som sett bättre dagar. Nu hade det äntligen kommit in pengar så att golvet kunde fixas till. Några tyckte att pengarna skulle läggas på ett nytt, modernt golv. Andra var fast beslutna om att det gamla golvet skulle ligga kvar. Det hade en historia, det hade legat där under tusentals danser.

De bad en golvläggare komma för att säga sitt. Alla var där för att få höra om golvläggaren gick på just deras linje. Ordförande tog med honom in på sitt kontor och deklarerade senare att golvet skulle slipas och specialbehandlas för att bli perfekt att dansa på. Det hade golvläggaren lovat.

Hur blir golvet efter golvslipning?

Som tur var fick golvläggaren göra denna golvslipning på Kungsholmen utan publik, vilket han var glad för. Efter att ha slipat fram en ny, fin yta var det dags för specialbehandlingar. Visserligen skulle de ändå strö kaffe på golvet, men det var ändock viktigt med det speciella lacket han skulle använda.

Så kom dagen då ett band återigen stod på scenen och dörrarna slogs upp för de danssugna. Denna kväll hade det kommit extra många för att prova det nya golvet. Och alla skulle ha en uppfattning om huruvida det var bra eller inte. Men till sist fick även motståndarna medge att golvet var perfekt. De kunde inte önskat sig något bättre.

17 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.