Golvslipning i Stockholm för dig som vill ha snygga golv

Golvslipning i Stockholm är en trendig sak som gör dina golv som nya. Anlitar du en bra firma kommer jobbet gå som smort och allt blir till belåtenhet.

Det är inte många hantverk som kan mäta sig med att få ett så lysande och direkt resultat på endast några timmar som just golvslipning. Stockholm är en stad där detta förekommer en hel del. Delvis beror det på att det finns många gamla hus med gedigna golv.

Ett gediget trägolv kan du slipa i stort sett hur många gånger som helst. Ett parkettgolv däremot kan man slipa lite färre gånger, och när det kommer till ett riktigt tunt golv kan det handla om ett par tillfällen. För att det ska gå att slipa flera gånger gäller det att inte darra det allra minsta på handen.

Golvslipning är populärt i Stockholm

Golvslipning i Stockholm är något som blir mer och mer populärt. Det hör till den nya livsstilen att ta tillvara på gammalt och leva så hållbart som möjligt. Då passar det ju alldeles utmärkt att ta hand om de trägolv som finns. Att slipa golv är i första hand en uppgift för proffs, men du kan faktiskt klara det själv.

Ska du prova att själv utföra golvslipning i Stockholm måste du först skaffa dig eller hyra alla maskiner, och du behöver även slippapper. Det brukar handla om tre varianter av papper. Ett lite grövre, ett mellan och ett som tar ytfinishen. Därtill kommer lack eller olja för ytbehandlingen.

28 Jun 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.