Ge taket ny färg genom takmålning

Plåttak och tak med betongpannor kan målas för bättre hållbarhet. Anlita en firma som utför takmålning med grundarbete, grundmålning och slutstrykning.

Man kan vara duktig på att måla om väggar och fönster, och även att renovera huset invändigt. Men att själv ge sig på att göra någonting åt taket är det inte många som har vare sig kunskap eller mod till. Taket utsätts dock för stora påfrestningar av väder och vind och det förtjänar verkligen en vårdande hand.

Den som har ett plåttak kanske har problem med att färgen spricker och flagnar på grund av vädrets makter. Det lämnar ytor öppna för rost och ger dessutom ett väldigt tråkigt intryck. Om taket börjar rosta så är det stor risk att det inom kort även kommer att börja läcka. Genom att måla om taket vart 10:e år undviker man sådana problem.

Specialister på takmålning

Även tak med betongpannor mår bra av ett skyddande lager färg. Det gör taket tåligare och slitaget minskas. Naturligtvis används inte samma sorts färg till ett betongtak som till ett plåttak. Men det är inte något du själv behöver fundera över.

Vänd dig istället till en firma som är specialister på takmålning. Då slipper du själv vara uppe och klättra omkring på taket och kan också vara säker på att arbetet blir utfört på bästa sätt. Experterna kommer att utföra både rengöring och eventuell skrapning, för att sedan lägga ett lager med grundfärg. Slutstrykningen görs två gånger. Varför inte välja en helt ny kulör på taket? Ta hjälp av detta företag för bra utförd takmålning: www.takmålning.net

1 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.