Garageportar ger bättre säkerhet

Ser man till hur ökningen av inbrott sett ut under de senaste åren så finns det definitivt ett värde i att som privatperson säkra sitt eget hem. Det som bör tilläggas är att polisen sällan har den tid som krävs för att utreda ett inbrott heller – på grund av bristande resurser så är brottet som sådant att anse som lågprioriterat; ett anmält inbrott kan i många fall avskrivas redan efter några dagar. 

Sorgligt - och ytterligare ett starkt argument till varför man som husägare bör se över svagheterna vid sin villa samt förstärka de vanliga vägar där en inbrottstjuv tar sig in i bostaden. 

“ En tjuv tar sig in i huset genom äldre garageportar. De går att dyrka upp och de är heller inte särskilt svåra att forcera med kraft. Moderna garageportar håller garanterat tjuven borta - och dessutom är de väldigt snygga “ 

Ett område som är både vanligt och bortglömt gäller ett anslutande garage där en förslagen tju - genom undermåliga garageportar – kan skaffa sig en perfekt väg in i bostaden. Vi ska titta lite närmare på garageportar och peka på fördelarna som finns i de moderna modeller som finns. Att de, på det stora hela, är omöjliga att forcera är ett argument; men det finns många fler. I och mer att stöldvågen i stort syns i större städer så säger vi att du äger ett hus i Malmö och att dessa argument borde få dig att överväga en investering i nya garageportar. Läs här för mer information: garageportarmalmö.se.

Fördelar med nya garageportar

Utöver säkerhet så finns det alltså andra skäl till varför man ska överväga att byta ut sina gamla garageportar – men vi ska också peka på varför nya, moderna garageportar ger en bättre säkerhet. Primärt så handlar det om att sådana har förstärkningar vid låsen som gör dem omöjliga att dyrka upp; det finns dessutom förstärkning vid reglar och vid gångjärn som gör att portarna inte går att ta sig igenom med våld och kraft. Många tänker att ett inbrott inte påverkar; en investering i nya garageportar enbart för att undvika inbrott motiverar inte kostnaden. Vi peka därför på dessa starka argument: 

  • Fler tillval: du kan välja garageportar även med en estetisk baktanke. Oavsett vilket typ av hus du äger i Malmö så kommer du att hitta garageportar som passar in rent utseendemässigt mot hur huset ser ut. Detta då själva fronten går att få i massor av färger, strukturer och material såsom exempelvis trä.
  • Bättre komfort. Du sitter en kall dag i bilen i Malmö och gruvar dig för att gå ur denna för att öppna dina garageportar. Dagens modeller öppnas - och stängs - via en dosa som du har i bilen och du kan därmed få en behagligare, men även en smidigare resa.
  • Prisvärd installation. Tack vare rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden för installationen av dina nya garageportar.
9 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.