Fyra fördelar med att använda väderskydd

Väderskydd kan innebära allt från enklare presenningar till stora tälthallar. Oavsett storlek och utformning så har de gemensamma fördelar. De skyddar mot regn och väta för både byggnationen och byggnadsarbetarna.

 

  • Bättre och tryggare arbetsmiljö

 

Med ett väderskydd monterat på arbetsplatsen behöver man aldrig planera arbetet utifrån kommande väderlek. I stort sett alla arbetsinsatser går att genomföra då skyddet håller borta regn, hagel och annan nederbörd. Men även på de varmaste sommardagarna ger väderskyddet skydd genom att ge skugga.

Väderskyddet ger därmed en bättre arbetsmiljö och ett enklare sätt att planera kommande arbete. Tack vare att det inte blir blött på de områden där arbete ska utföras ökar även säkerheten. Detta både genom att risken för halkskador minskar samt att de som arbetar inte behöver arbeta under pågående nederbörd.

 

  • Högre produktivitet

 

Inom byggbranschen är det mycket viktigt att vara tidseffektiv och ha hög produktivitet. Detta självklart utan att tumma på säkerheten. På vissa arbetsplatser är man helt enkelt tvungen att avgöra dagens arbete utifrån väderlek. Det är inte alltid det kan undvikas med ett väderskydd – men ofta kan man flexibiliteten öka.

Det är även vanligt att byggföretag slår upp större väderskydd (likt tält) på byggarbetsplatsen. Här förvaras det material som sedan ska användas på byggnationen. Tack vare detta slipper man åka till leverantören och hämta material dagligen. Även det skapar en smidigare planering och högre produktivitet.

 

  • Undviker fuktskador

 

Under arbetets gång är det viktigt att fukt inte ges möjlighet att tränga in i byggnationen. Det kanske inte märks med en gång med några år senare kan slarv med fuktskyddet visa sig i mögel- eller fuktproblem. I dessa fall kan det uppstå stora kostnader för det byggföretag som varit ansvarig för byggnationen.

Används ett väderskydd under arbetets gång kan man tydligare hålla fukt och regn från de delar av byggnationen som annars lätt kan ta skada. Detta går självklart att skydda med mindre specifika skydd men samtidigt skapar ett större skydd en bredare trygghet.

 

  • Minskar insyn

 

Det sägs att ”tillfället gör tjuven” och det ligger mycket i det. Det finns därmed en fördel att sätta upp väderskydd som kraftigt minskar insynen på arbetsplatsen eller på en specifik byggnad. Det ska inte ses som en säkerhet för att inbrott inte kommer att kunna ske men genom att inte tydligt visa upp byggmaterial m.m. lockas färre till spontana stölder.

Om du är intresserad av att köpa vindskydd så läs mer här.

7 Jul 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.