Förnya hemmet med färg

Att måla om är ett roligt och snabbt sätt att förändra och fräscha upp sitt hem på. Men hur väljer man rätt kulör och måste man måla både tak, väggar och lister? Och kan man måla om själv?

Att måla om ett relativt billigt sätt att fräscha upp sitt hem på. Med ny färg kan man ändra intrycket i ett rum och få det att se antingen större eller mindre ut, ge det en varm eller sval känsla, men även avslappnande eller uppiggande. Att därför först fundera över vilken slags känsla man vill skapa i rummet är viktigt. Ofta hänger känslan också ihop med hur man använder rummet. Många väljer exempelvis att måla sovrummet i en blå kulör eftersom det är en färg som är lugnande och bidrar till återhämtning. Vitt får ett rum att ses större ut medan mörka dova färger gör att det krymper.

Måste man måla både tak och väggar?

Många glömmer bort tak och lister då de ska måla om och tänker att det inte behövs. I kontrast till de nymålade väggarna ser övriga ytor ännu mer ofräscha ut och renoveringen får inte den effekt som man önskade. Är man ute efter en ordentlig uppfräschning ska man definitivt även måla tak och snickerier. Det är egentligen inte särskilt svårt att måla bara man är tålmodig och inte slarvar. Underarbetet är det som skiljer en professionell målare från en amatör och vill man ha ett proffsresultat gäller det att först rengöra ytan och laga hål och ojämnheter innan man målar. Läs mer om målning på denna sida: målaresundbyberg.nu

14 Apr 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.