Fördelen med att anlita en rörmokare

Har ni en droppande kran eller ett rör som läcker? Rörproblem kan vara svåra att åtgärda på egen hand. För att vara säker på att läckorna blir ordentligt åtgärdade bör man anlita en rörmokare.

En droppande kran eller ett läckande rör i kök eller badrum kan vara nog så irriterande. Det händer att vi tänker att reparationen kan vänta och vi ställer en hink under diskbänken för att samla upp vattnet från det läckande röret. Veckorna går och då och då kommer vi ihåg att tömma hinken, men ibland hinner den kanske bli full och vatten sipprar ner i diverse springor.

För att undvika vattenskador bör därför en läckande kran eller rör åtgärdas så fort som möjligt. Genom att vänta gör man dessutom av med dyrbart vatten till ingen nytta samt riskerar att skadan på röret blir större och mer omfattande. I värsta fall kan detta leda till kostsamma fuktskador och även att man kanske under en period måste bo någon annanstans.

ROT-avdraget gäller för VVS-tjänster

Orsaken till att rör och kranar börjar läcka kan exempelvis vara att det sitter smuts i dem eller att de är gamla och packningen i kranen kan vara utsliten. Är man säker på hur man byter en packning i en kran kan man göra det själv, men för att vara säker på att det inte finns några andra skador som kan orsaka vattenläckor kan det vara bra att ändå anlita en rörmokare.

När man anlitar en rörmokare kan man använda sig av det så kallade ROT-avdraget och få ner själva arbetskostnaden något. Att anlita en rörmokare akut en helg eller sent en kväll är naturligtvis dyrare än en i förväg bokad och inplanerad reparation.

Olika tjänster som en rörmokare utför

En rörmokare är egentligen en VVS-tekniker och kan göra mer än att bara laga droppande kranar och rör. En VVS-tekniker kan lägga golvvärme i badrummet, fixa fuktspärren vid badrumsrenoveringen, installera värmepump och mycket annat. Vid alla planerade renoveringar som kräver en rörmokare är det bra att kontakta ett par olika VVS-firmor och be om en offert samt referenser. Att även fråga familj och vänner om tips på en bra rörmokare kan vara smart då det nästan alltid är bäst att gå på rekommendationer när man väljer hantverkare. När man sedan har valt rörmokare till sin installation eller sitt renoveringsprojekt så ska man vara noga med att skriva ett ordentligt avtal innan arbetet sätter igång.

19 Oct 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.