Fönsterrenovering av gamla fina bågar i Stockholm

I Stockholm finns det i äldre hus riktigt gamla fönsterbågar av kärnvirke. Om man tar ordentligt hand om dem med fönsterrenovering kan de hålla väldigt länge.

Om man bor i ett gammalt hus kan det löna sig att ta hand om fönstren istället för att byta ut dem. När du vänder dig till ett företag som arbetar med fönsterrenoveringar kan de ge dig tips om vad du kan göra för att underhålla fönstren på rätt sätt.

Äldre fönster är gjorda för att kunna renoveras. Tar man försiktigt bort gammal färg och kitt med rätt redskap finns där friskt trä under. Skulle träet vara angripet av röta går det att byta ut de delar som skadats. Sedan behandlar man träet på nytt med exempelvis linolja.

Du kan få fönstren att bli som nya med fönsterrenovering

Själva glasrutan är oftast fäst med metallstift som går att ta bort om du vill byta ut glaset. Gammalt glas skiljer sig ganska mycket från nytillverkat. Då kan det vara idé att skära till glas från äldre fönster. Anlitar du ett företag som är specialiserat på fönsterrenovering kan de ge dig råd och hjälp att få fönstren renoverade.

Fördelen med att renovera gamla fönster istället för att byta ut dem är bland annat att huset behåller sin ursprungliga fasad. Äldre fönster som tas omhand kan isolera lika bra som nytillverkade om de renoveras av professionella hantverkare i Stockholm. Ur miljösynpunkt är det dessutom bra att ta tillvara på det som redan finns istället för att köpa nytt.

Om du behöver hjälp med fönsterrenovering så kan du besöka https://cityfonster.se/.

19 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.