Fiskbensparkett går aldrig ur tiden

Man kan spåra de äldsta trägolven ända tillbaka till 1800-talet. Då var det kilsågade plankgolv som användes. Kanske insåg de redan för länge sedan den värmande effekten i materialet.

Fortfarande är det en av fördelarna med trägolv. När det väl har blivit uppvärmt håller det sig varmt länge. Men såklart är det inte bara den direkta värmen man tycker om. För förutom den blir känslan i ett rum med trägolv hemtrevligt och ger mentalt en varm känsla som gör det lättare att varva ner.

Parkettgolv nu och då

Parkettgolven började dyka upp redan på femtonhundratalet men såg då lite annorlunda ut än vad de gör idag. De golv som lades då var fyrkanter i olika mönster. Den fiskbensparkett som vi ser idag blev modern först på 1900-talet. Den var lättare att producera och blev vanlig i lägenheter redan då. Härlig tanke när man går där hemma på sitt nylagda golv.

Att lägga fiskbensparkett

Det är något man kan göra själv om man är lite händig då det finns som klickgolv, men det finns en del fallgropar så var säker på att läsa på ordentligt. Vill man vara säker på att få ett vackert resultat som varar länge är hyra av golvläggare att föredra. Med personalen kan man diskutera vilket golv som passar bäst då det finns många utföranden och träslag att välja mellan. Golvläggarna tar sedan hand om transporterna. Dessutom får man grundlig information om hur man tar hand om sin fiskbensparkett. På så vis kan man ha ett golv som håller livet ut. Läs mer om golvläggare på denna sida: golvläggaregöteborg.net

15 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.