Fin framtidsutsikt med plastfönster

Snö, regn, hagel eller strålande solsken. När du ska byta fönster i ditt boende - byt till plastfönster som är tåliga och klarar alla väder i många år.

I dag finns många olika försäljare runt om i landet som har gedigen erfarenhet av såväl försäljning som montering av sådana fönster. Monteringen av nya plastfönster, dess funktioner och tilläggsprodukter avgör vilket resultat du kommer att få och därmed också hur nöjd du kommer att bli.

Det är självklart viktigt att jobbet blir rätt utfört, installationen ska vara gjord på ett professionellt sätt.

Det kan normalt ta några dagar att byta fönster. Under den tiden ska dina gamla fönster plockas bort och dina nya plastfönster sättas på plats. Det finns flera detaljer som hör till ett sådant här byte – fönsterlister, fönsterbänkar och bleck. De bör fixas vid samma tillfälle.  Det kan vara skönt att det företag som du tar hjälp av också fraktar bort dina gamla fönster som du ska kasta bort. 

Varför just plastfönster?

Fördelen med plastfönster, eller PVC-fönster, som de också kallas är att de knappt kräver något underhåll alls. Är du van med träfönster som behöver skrapas och målas om kommer fönster i plast att kännas som en lättnad. Som du vet nöter väder och vind ner trä medan plast står sig bra mot väta. Moderna plastfönster är gjorda i så bra material att de inte heller gulnar efter heta sommardagar med full sol.

När plastfönsterna kom tyckte kanske många att de var ett annat sorts fönster än de klassiska träfönsterna. Men nu har det gått många år med PVC-fönster på markanden och i dag finns plastfönster som mycket väl kan matcha klassiker i trä. Även ett tränat öga behöver gå nära innan man upptäcker skillnaden.

Att byta fönster är en investering inför framtiden. Vad kan vara en bättre investering än underhållsfritt? Moderna fönster hjälper dig att sänka el-kostnaderna hemma. Nya plastfönster är bra på att spara energi jämfört med gamla modeller. Byt till PVC och du kan räkna med att ha det varmt och gott i hemmet. Att hålla nere energikostnaderna är också bra för miljön. Vi är inte vana att tänka på plast som miljövänligt, men kom ihåg att pvc-fönsterna håller i många år. Och det utan att du behöver stå på en stege, skrapa, borsta och måla om dem. Det här är fönster som ger dig en bra utsikt nu och för framtiden.

20 Jun 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.