Fibercement – som världens bästa dörrvakt

En vägg som låter fukt och slitage släppas igenom är ingen bra vägg. Därför rekommenderas att använda fibercement. Då håller du ute skadliga angrepp som fukt och eld på rätt sida av väggen.

Det finns bra och dåliga sätt att skydda sig mot bränder. Ett dåligt sätt är att låta stearinljus brinna när du inte är hemma eller lämna spisen på. Ett ännu värre sätt är att lämna brandfarligt material i närheten och låta dörrar till alla rum stå öppna. Någon kanske skulle påstå att en bra metod är att låta brandkåren stå standby utanför hemmet så att de kan rycka in när det börjar brinna. Visserligen en bra metod, men ett enorm slöseri av skattepengar. Så kasta den i papperskorgen. Ett riktigt bra och kostnadseffektivt brandskyddsmedel är dock fibercement. Det är ett material som specifikt används som brandisolering och åtminstone kan skydda branden från att sprida sig.

Fibercement skyddar mot fukt och bränder

Fibercement består i regel av en byggskiva innehållandes bland annat cement och cellulosafiber. Förutom den brandisolerande funktionen har den även en mer vardaglig och praktisk mening. Nämligen som väggbeklädnad. Vad som gör fibercement så framgångsrikt är att det står emot väldigt väl mot till exempel fukt och slitage. Fibercement låter inte någonting ta sig igenom väggen som inte har rätt till det. Det är som världens bästa dörrvakt. Och så skyddar det mot brand som sagt. Men för den sakens skull ska du förstås fortfarande blåsa ut ljusen och stänga av spisen när du går hemifrån.

5 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.