Fasadmålning Stockholm - frågor & svar

Att måla om fasaden i Stockholm kan vara ett trevligt projekt inför sommaren - men det kan också förvandlas till en ren mardröm. En fasadmålning i Stockholm är ingenting man gör spontant och som en stundens ingivelse.

Det handlar om ett projekt som måste planeras och som även med rätt sådan kommer att ta tid att genomföra. Vi tänkte här nedan gå igenom några saker att tänka på om du funderar på att måla om fasaden i Stockholm - något vi gör genom att svara på vanligt förekommande frågor om ämnet. Enligt följande:

Varför är en fasadmålning krävande?

Dels så handlar det om att du måste måla om fyra väggar som - oberoende av hur du bor - är stora. Det handlar om stora ytor som ska målas - och om stora ytor som måste förberedas genom ett gediget grundarbete. En fasadmålning i Stockholm är påfrestande för både fysik och för huvudet.

Kan jag anlita en målare för en fasadmålning i Stockholm?

Ja, och det är också värt att överväga. Väljer du en målare så får du ett fackmannamässigt jobb utfört där resultatet blir både snyggt och hållbart. Det senare är en viktig fråga: den fasadmålning som genomförs sker inte bara för att ditt hus ska bli snyggt - färgen ska även ge skydd till det underliggande materialet. Rätt färg och rätt utförande ger ett långvarigt skydd och ett snyggt resultat. Dessutom så kan du använda Rot och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.

Hur ofta ska man måla fasaden i Stockholm?

Man kan säga att det kommer att vara behövligt att måla fasaden mellan var femte och tionde år. Väljer du en målare så kommer du att ligga närmare 10 år och om du målar på egen hand så ligger du förmodligen närmare fem år. Vilket är ytterligare ett skäl till att överväga professionell hjälp.

12 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.