Fasadmålning - låt proffs sköta jobbet

Fasaden på en villa är det första som möter ögat hos en besökare. Det är den man ser först - och det är där intrycket av bostaden avgörs. Att hålla fasaden i gott skick är därför viktigt, men utöver det estetiska så finns även andra anledningar att utföra en fasadmålning i Stockholm.

Det handlar om skydd. Har du exempelvis en villa av trä så är färgen inte enbart till för att ditt hus ska se inbjudande ut. Det skyddar även det underliggande materialet. Om du inte målar träet i fråga så är det bara en tidsfråga innan det ruttnar och drabbas av fuktskador - något som i sin tur påverkar inomhusmiljön och som gör att huset blir farligt att leva i. Det är därför en fasadmålning sker initialt - och det är också av den anledningen du som villaägare ska utföra en sådan inom givna intervaller.

Här kan vi direkt komma med ett förtydligande: du ska inte på egen hand utföra en fasadmålning i Stockholm. Det är ett projekt som bäst lämpas över i professionella händer. Du kommer att tjäna på att låta en målare i Stockholm sköta jobbet.

Hitta rätt målare för din fasadmålning i Stockholm

Att måla om inomhus skiljer sig från hur en fasadmålning ska hanteras. Misslyckas man med interiörmålning så är det sällan värre än att man kan göra om det. Jobbigt - men ingen katastrof och heller inga gigantiska kostnader. Misslyckas man med en fasadmålning i Stockholm så innebär det emellertid väldigt höga kostnader och det är något som också kommer att kräva stora uppoffringar både vad gäller tid och kraft.

Ser man dessutom till hållbarhet så kan det skilja 10-15 år i livslängd mellan en fasadmålning utförd av en målare och en sådan som gjorts av en lekman. Det handlar naturligtvis om mycket pengar även sett till detta.

En annan viktig sak att trycka på gäller tid. Det kostar på att måla en fasad och inte minst gäller detta grundjobbet. Var beredd på att slita ont och var även beredd att göra detta under den tid på året som du egentligen ska vila på. De flesta väljer att utföra en fasadmålning under sin semester, men räknar aldrig riktigt med A) vilken tid det tar och B) vilken kraft som projektet kräver. Dessutom kommer du att behöva hyra exempelvis ställning och det är inte helt lätt att få tag på under dessa sommarmånader. Därav vikten av en målare i Stockholm.

Så hittar du rätt målare i Stockholm

Rätt målare är emellertid lika viktigt det. Det finns många sådana i en stor stad som Stockholm och det innebär varierande priser och - tyvärr - en väldigt varierande kvalitet.

Vårt råd är att du alltid tar in så många offerter som möjligt och att du även ser till att kontrollera företagen. Finns F-skatt? Har man försäkringar? Finns utbildad personal? Har man några referenser från tidigare kunder och då i synnerhet för en fasadmålning? Kolla även med exempelvis ARN och Kronofogden om det finns några anmärkningar där.

Rätt målare gör skillnad - fel målare kommer att innebära stora problem. Och, betala när din fasadmålning i Stockholm är slutförd. Inte innan.

23 Dec 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.