Färger och former i hemmet

Många, ja de flesta, tillbringar mycket tid i hemmet. Mer nu än någonsin då hemarbete ökar i omfång och betydelse. Därmed blir också hemmiljön allt viktigare för oss. Hur ser dina väggar ut?

Det finns drömmar och så finns det drömmar. Det är vanligt att vi fantiserar kring större och lyxigare boningshus och kanske sjönära sommarstuga eller semesterbostad utomlands. För det mesta ser vi det som just trevliga fantasier och nöjer oss med den saken.

De mer konkreta drömmarna handlar oftare om att förändra och förbättra den bostad vi redan har. Världen är inte perfekt och det är så det ska vara. En perfekt värld med ett hem där allt är exakt som vi vill ha det skulle vara nedslående och tråkigt. Bättre att ha saker att se fram emot och fantisera om potentialen hos bostaden! När projekt börjar ta form måste vi också ta ställning till vem som gör vad.

Enkla vägar till förnyelse

Att fräscha upp, förändra och förbättra hemmet handlar många gånger om att måla eller tapetsera. Ja, tapetsering kan knappast ske utan att detaljer målas i samband med arbetet. Det är förbluffande att upptäcka hur stor skillnad en ny färg eller föralldel en ny påmålning av den gamla kulören kan göra. Att variera färg ger rummen nya dimensioner, förändrar ljuset och ger annan och annorlunda karaktär till rum.

Trender kommer och går och det som känns modernt och nytänkande idag kanske inte passar då ett antal år passerat. Därför kan den färg eller tapet som finns i den nya bostad du just flyttat in i kännas hopplöst daterad och rent opassande. 70-talets orange och mörkbrunt kan komma att få en renässans men det ska alltid vara ditt eget tycke och din smak som avgör hur ditt hem ser ut. Vill du ha vitt så ta vitt och vill du ha svart ska du bara köra!

Rådgivning och genomförande

Å andra sidan önskar du självklart att bostaden ska vara möjlig att sälja vidare när den tiden kommer då du själv ska flytta därifrån - det hela är en avvägning… Det är ingen dum idé att vända sig till proffsen för att få lite råd. Det är erkänt svårt att utifrån en provbit se hur ett helt rum kommer att göra sig i din smaragdgröna utvalda färg och därför kan du låta någon hjälpa till med det. När du väl kommit en bit till kanske du även gärna överlåter det praktiska till dem? Söker du målare så tipsar vi att läsa mer på denna webbsida: https://www.målarestockholm.biz

9 Jul 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.