Få golvslipning i Solna

Du vet väl om att du inte behöver riva ut och lägga nytt golv när dina nuvarande golv är fula och slitna? I stället för att lägga resurserna på att riva ut och lägga nytt, kan du i stället slipa om golvet och få så gott som nya golv. Genom att slipa om det, tar du fram en ny yta på golvet, oavsett vilket material som golvet är gjort av. När du tar fram en helt ny yta på golvet, slipper du all smuts och alla sprickor och sådant som har slitit ner ditt nuvarande golv. Så här fungerar det.

1. Ta kontakt med golvslipare

Bland det första som behöver göras är att ta kontakt med hantverkare som tar sig an golvslipningen. Känner man inte till någon som är bra på att slipa om golv, kan man googla "golvslipning Solna" för att få tag i hantverkare som på sin hemsida har uppgett att de kan slipa om golv, just i Solna. Har man behov av golvslipningen någon annanstans skriver man den orten i Googles sökruta. På så sätt tar Google fram de som erbjuder golvslipning i den ort som man efterfrågar. Sedan är det bara fritt fram att ta kontakt och fråga dem om offert och referenser på golvslipning. Välj då den som har bäst referenser. Att stirra sig blind på dem som har billigast pris innebär inte den bästa golvslipningen för dig som kund.

2. Golvslipning med slipmaskin

De nya slipmaskiner som finns behöver inte sprida så fint damm som de gamla gjorde. Det innebär att man inte är tvungen att isolera rummen och bära fina ansikts- och munskydd mot det fina dammet som bildas när man slipar golv. De nya slipmaskinerna innebär att de suger in allt det fina dammet och på så sätt slipper man tänka mer på det. De är också mer effektiva, vilket innebär att man verkligen måste kunna hantera de stora golvslipmaskinerna på rätt sätt så att man inte får hål i golvet i misstag. Man måste veta hur man ska röra sig med maskinen för att inte få stora skador på golvet.

3. Efterbehandling av golvet

När man sedan har slipat om golvet, är det sedan dags för en riktig efterbehandling. Beroende på vilket material som golvet är tillverkat av så bör man behandla golvet. Man bör också veta hur man användr golvet och vad man vill åstadkomma med golvet som man har slipat om. Till exempel, säg att man har ett trägolv i köket, där man kan tänka att det blir en hel del spill. Då är det en klarlack som passar bäst på det slags golvet. När det kommer till trägolv kan man oftast välja mellan hårdvax, olja eller lack. Sedan har de olika hantverkarna olika material som de gärna vill arbeta med och har bäst erfarenhet av.

24 Jun 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.