Erfarenhet och perfektion – ett uppdrag för experten

För de som går i renoveringstankar och kommer att behöva måla om interiören, exempelvis skåpluckor, innertak eller dörrkarmar, och vill få det professionellt utfört är det givetvis bäst att hyra in experter på området. Synliga penseldrag eller färg på tapeten är sällan uppskattat och därför finns det målare som utför dessa uppdrag där det krävs finlir och färdighet.

I de större städerna som Stockholm finns det gott om målare som kan utföra denna typ av uppdrag, både med garanti om kundnöjdhet och till en rimlig kostnad. Eftersom att man som privatperson får dra av hälften av arbetskostnaden är det allt fler som väljer att hyra in målare för de uppdrag där det krävs perfektion och erfarenhet.

Expert till rimlig kostnad

Visserligen vill man som beställare få arbetet utfört till perfektion, samtidigt som man vill hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Genom att hyra in en målare från en firma med gott rykte kan man garantera det förstnämnda och genom att använda sig av ROT-avdraget får man ner kostnaden med en tredjedel.

Detta gäller alltså arbetskostnaden, det vill säga det timpris som firman tar för själva arbetet. Som beställare kan man sedan välja om man vill står för materialet själv eller om man önskar att firman köper in färg, penslar och dylikt. Kostnaden för materialet är dock inget som man får dra av enligt ROT. Även då konkurrensen mellan målerifirmorna i Stockholm är tuff ligger priserna för själva utförandet relativt stabilt.

Som beställare kan man förvänta sig en timkostnad på mellan 350 upp till 500 kronor. Arbetets omfattning, vad för typ av arbete det handlar om och målarens specialkunskaper är tre faktorer som kan påverka timkostnaden. För att få det bästa priset är det bra att som beställare se sig runt bland olika firmor och begära offerter från åtminstone en handfull innan man tar ett beslut. Genom att söka på målare i Stockholm på nätet får du som kund snabbt tillgång till sajter där du enkelt kan begära offerter från ett flertal firmor. Se till att kolla upp att det är en seriös firma innan du slår till. Lycka till!

22 Apr 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.