En stålhall eller stålbyggnad anpassad att passa kunden

Har du behov av extra plats kan du ta en titt på en långsiktig och oerhört stabil lösning som kallas stålbyggnad. Det passar många organisationer eller företag oberoende av vad de sysslar med.

En stålbyggnad är en stadig och rejäl byggnad som kan vara konstruerad av bärande delar, vilka är gjorda i stål. En del av dessa kommer med isolering, andra kommer utan. Kunden kan alltså välja vilket den vill ha. De bärande delarna av stål kan vara stålstommar eller fackverk. En del av dem har en traverskranbana. Det är en slags lyftkran som har en bärande kranbrygga vilken vilar på fasta balkar. På så sätt kan kranen förflyttas, vilket då sker i sidled, istället för att vara fast på ett ställe. Det är en fantastiskt bra lösning, men kan tyckas ganska så komplicerat om det är så att du hör till de som aldrig hört talas om en traverskranbana.

Ibland kallas en stålbyggnad för en stålkonstruktion

En stålbyggnad kan ha olika benämningar beroende på hur den används. Den har tidigare kallats för både stålkonstruktion och järnkonstruktion men vissa andra ord som florerar kan syfta på hur den är tillverkad och andra på hur den är monterad. Kärt barn har många namn heter det ju och det ordspråket passar synnerligen bra in här. Summa summarum är det en byggnad där alla bärande delar består av stål. Det finns regler för stålkonstruktioner och standard för hur man kontrollerar tillverkningen. När det gäller svetsning och ingjutet gods är det andra regler och standarder.

19 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.