En avskild plats

Badrummet är en plats där man börjar och avslutar sin dag. Där ska hygienen tas om hand och även skönheten. Många väljer därför att satsa lite extra på ytskikten i badrummet för ökad trivsel.

Till skillnad mot andra rum i huset så är badrummet det där vi är ensamma. Eller i alla fall gör ett tappert försök mot små barn och husdjur för att få vara det. Därför är det ett rum där vi gärna vill ha alla funktioner och vackra detaljer som är möjliga, beroende på badrummets storlek. Att ha en fuktspärr som borgar för avsaknad av skador är a och o. Men sedan är det möjligt att själv välja precis hur man vill ha sin inredning, ytskikt och även vilka funktioner som ska finnas.

Klassiskt eller egen smak

Eftersom badrummet oftast är dyrt och kräver mycket arbete att förändra så är det många som satsar på ett klassiskt utförande. Både när det gäller funktion och ytskikt. Är man då klok så kan man satsa på något som är klassiskt men ändå lätt att förändra genom enkla medel som finns till buds. På ett klassiskt kakel i badrum går det att fästa motiv som förändrar kaklets utseende. Och det finns till och med färg som går att måla på om man önskar. Det vanligaste är ändå att man börjar med att byta ut handdukar, tandborstmuggar, matta och toalettsits för att få en ny känsla i badrummet. Men det går också att köra loss med den egna smaken.

11 Nov 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.