Elinstallationer kräver en behörig elektriker

Det är viktigt att alla elinstallationer utförs av en behörig elektriker, precis som lagen föreskriver. Dels för att de ska bli säkra, men också för att hemförsäkringen ska gälla.

Ful-el som det kallas kan få förödande konsekvenser, som att hela spisen blir strömförande eller att det börjar brinna. Därför är det lagstadgat att alla elarbeten måste utföras av en behörig elektriker. Genom att fråga elektrikern om dennes elsäkerhetsnummer säkerställer man att man anlitat rätt elektriker. Men det är ändå viktigt att man skriver ett ordentligt avtal innan arbetet påbörjas, där både pris, tidsåtgång, och när arbetet ska vara färdigt står med. Att ha saker och ting skrivet på papper är alltid bra ifall att det skulle uppstå en tvist. Kanske blir arbetet inte klart i tid och ni kan då inte kan flytta in som beräknat. Detta kan leda till merkostnader för er, i de fall det inte finns ett avtal på plast.

Använd ROT-avdraget när ni anlitar en elektriker hemma

Eftersom man behöver anlita en elektriker även till mindre elinstallationer kan det ibland vara svårt att hitta en elektriker. Det gäller även att vara ute i god tid eftersom de bästa ofta blir uppbokade lång tid i förväg. Har man tur kanske grannen precis har anlitat en elektriker som de kan rekommendera? Annars får man söka efter en elektriker på nätet på den ort man bor. När man anlitar en elektriker som privatperson kan man använda sig av ROT-avdraget och på så vis få ner kostnaden något.

7 Apr 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.