Drömmen om att bygga fritidshus

Det är en dröm för många att äga ett fritidshus. Har du kanske funderingar kring att bygga fritidshus? Finns det några fallgropar och vem kan man prata med om byggandet?

Det är många som drömmer om att äga eller bygga ett fritidshus. Kanske inte så konstigt då det är en skön känsla när man kan njuta av exempelvis stillheten som man finner på landet. Eller kanske drömmer man om härliga dagar vid havet. Det finns såklart begagnade fritidshus på marknader men många är i behov av renovering och då kan det vara mer ekonomiskt att bygga nytt. Dessutom får man fritidshuset precis såsom man vill ha det.

Vilka för- och nackdelar finns det med fritidshus?

Även om det är lockande med ett fritidshus kan det vara bra att väga lite för och nackdelar. Därför kan det vara bra att överväga följande: Läge och plats. Har man begränsat med tid men likväl vill vara i fritidshuset så mycket som möjligt bör man satsa på att bygga fritidshus hyfsat nära sin ordinarie bostad. Vissa områden är dyrare att bygga på då det finns en del områden som är väldigt attraktiva. En fördel är att det är billigare att bygga fritidshus i jämförelse med ett ordinarie. Nackdelar, det är inte alltid säkert att det finns tillgång till kommunalt vatten- och avlopp om man vill ha sommarstugan på landet. Borra brunn är ett alternativ men det kostar. Det kan också vara så att det inte ens det går att installera vanliga toaletter.

Tänk långsiktigt

Fundera på om din livssituation kommer ändra sig i en snar framtiden. Står du inför en möjligt familjeutökning så kan det vara bättre att investera i en lite större stuga. Här är det också viktigt att verkligen tänka till kring läget. Med små barn är det ofta inte lockande att sätta sig och köra långa sträckor. Det kanske också är möjligt att du kommer vilja flytta in permanent. Vill bo där permanent kan det vara bra att kontrollera vad som gäller. I vissa sommarstugeområden finns det helt enkelt inte möjlighet att flytta in permanent. Innan du bestämmer dig för att bygga så hör med ett företag som bygger stugor, de kan råda dig och hjälpa dig till ditt perfekta fritidsboende. Testa gärna att hyra en stuga om det går i det området du funderar på så du kan känna in området. Glöm inte att njuta när stugan är på plats!

16 Apr 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.