Dränera villan i Göteborg?

Har du tänkt dränera huset? Det kan behövas i fuktiga Göteborg. Dränering är som tur är inte något du behöver göra varje år. Däremot är det viktigt att det blir korrekt utfört för att hålla.

Som husägare finns det många trevliga stunder. Att dränera huset är inte en av dem men precis som att gå på mammografi eller till tandläkaren så är det nödvändigt. Markarbeten kring hus är ingen höjdare och det är både slitsamt och tungt.

Att gräva runt huset med maskiner kräver en varsam hand och kunskap. Att gräva sönder vattenledningar gör ju inte dräneringen lättare. I Göteborg kan du dränera marken större delen av året. Undvik den värsta vintertiden då det är under -10 C. Eftersom hus i Göteborg utsätts för mycket regn och fukt är det viktigt att se till att det inte kommer in i grunden.

Kan du dränera lite i taget?

Det går att dränera huset bit för bit men det är inte att rekommendera. Då är det bättre att kontakta ett företag som arbetar med markarbete i Göteborg och dräneringar. På så sätt blir arbetet gjort snabbt, och huset får det fuktskydd som behövs för att undvika fuktskador. För när det väl blir fuktskador på grunden kan det leda till större problem, som mögel.

En bra dränering håller också upp till 30 år så du slipper fundera speciellt ofta på frågan att gräva upp runt huset. Genom att proffsen även kan fukstspärrar och arbetar med material som håller länge utifrån husets behov kan du känna dig trygg.

24 Jun 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.