Dolda fel i hus – anlita juridisk expert

Att köpa en villa eller en bostadsrätt är för många ett av livets största beslut. Men se upp för dolda fel i hus och ta experthjälp av en juridisk byrå.

Den som letat efter sitt drömhus en lång tid kan lätt bli förblindad när drömmen äntligen ser ut att kunna förverkligas. Du har funnit huset som kommer att passa familjen som hand i handske. Huset har en fantastisk exteriör och ligger med en underbar utsikt över havet. För inte så länge sedan renoverades huset. Badrummet har kaklats och golven i våtrummen är i laminat.

Efter budgivning har din mäklare informerat dig om att huset är ditt. Köpekontrakt ska tecknas om en vecka. Finansiering av köpet är klart och allt är frid och fröjd. Du berättar för en arbetskamrat att du ska köpa hus.

Dolda fel i hus – undersökningsplikt

När ska din besiktningsman undersöka om det finns dolda fel i villan du ska köpa, frågar din kollega. Du är inte särskilt bevandrad i vad som gäller om du efter övertagandet av villan skulle upptäcka dolda fel. Men du börjar bli realist och kontaktar en advokatbyrå som specialiserat sig på juridiken kring dolda fel. Den är inte enkel att begripa sig på.

En förutsättning för att du framgångsrikt ska kunna förhandla om, eller driva, en rättslig process vad gäller dolda fel är att du som köpare fullföljt din undersökningsplikt. Du ska anlita en besiktningsman som klargör för dig vilka fel som finns i huset och vilka konsekvenser det kan ge.

8 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.